بواسیر چیست ؟ این بیماری هموروئید یا پیلس هم نامیده می شود، در این بیماری عروق در مقعد و رکتوم پایین تر شما، مثل عروق واریس، متورم شده و ایجاد درد همراه با تورم میکنند. بواسیر علل متعددی دارد، اگرچه اغلب آنها ناشناخته اند. همچنین ممکن است در نتیجه فشار زیاد برای حرکات روده، یا به سبب افزایش فشار روی عروق در طول بارداری بوجود آید. بواسیر ممکن است داخل رکتوم (هموروئید داخلی) یا زیر پوست اطراف مقعد (هموروئید خارجی) ایجاد شود. نکته قابل توجه این است که نزدیک به سه چهارم بزرگسالان بتدریج بواسیر خواهند داشت. این بیماری اغلب علامتی ندارد اما در مواردی موجب خارش، ناراحتی یا خونریزی می شود.

 

ندرتا ، یک ه خون ممکن است از داخل بواسیر خارج شود (بواسیر ترومبوز شده). این خطرناک نیست اما میتواند به شدت دردناک و گاهی نیازمند نیشتر زدن و تخلیه باشد. خوشبختانه بسیاری از گزینه های اثرگذار برای درمان بواسیردر دسترس اند. در بسیاری افراد علایم با درمان خانگی و تغییر سبک زندگی تکسین می یابد.

 

 

 

علایم و نشانه های مریضی بواسیر شامل موارد زیرند:

 

  • خونریزی بدون درد حین حرکات روده- شما ممکن است متوجه مقادیر کمی خون قرمز روشن روی دستمال توالت یا داخل توالت شوید.
  • خارش یا تحریک در منطقه مقعدی شما.
  • درد یا ناراحتی.
  • ورم اطراف مقعد.
  • یک توده نزدیک مقعد که ممکن است حساس یا دردناک باشد (احتمالا بواسیر ترومبوز شده)

 

انواع بواسیر چیست ؟

 

بواسیر داخلی: این بواسیر داخل رکتوم واقه شده است. شما معمولا نمی توانید آن را ببینید یا حس کنید و بندرت ایجاد ناراحتی میکند. اما زور زدن و تحریک آن زمانی که مدفوع در حال عبور است می تواند به سطح بواسیر صدمه وارد کند و موجب خونریزی شود. بندرت زور زدن می تواند بواسیر داخلی را از طریق باز شدن مقعد ، هل دهد. این مورد بعنوان بواسیر بیرون زده یا پرولاپس بواسیر شناخته شده است و می تواند موجب درد و تحیرک شود.

 

بواسیر خارجی: که زیر پوست اطراف مقعد شما وجود دارد، وقتی تحریک می شود می تواند خارش داشته باشد یا خونریزی کند.

 

بواسیر ترومبوز شده: گاهی خون می تواند در بواسیر خارجی جریان داشته و یک ه (ترومبوز) خارج شود که نتیجه آن درد شدید، ورمف التهاب و توده سخت نزدیک مقعد شماست.

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

 

خون ریزی حین حرکات روده رایج ترین علامت مرضی بواسیر است. دکتر شما می تواند با انجام تست فیزیکی و سایر آزمایش ها بواسیر یا سایر موقعیت ها و بیماری های خیلی جدی را تایید یا رد کند. همچنین اگر می دانید بواسیر دارید ، در صورتی که با درد ، خونریزی مکرر یا بیش از حد مواجه شدید که با درمان های خانگی بهبود نیافت، با پزشک تان در میان بگذارید.

 

فرض نکنید خونریزی رکتال به بواسیر برمیگردد بخصوص اگر بالای 40 سال سن دارید. خون ریزی رکتال می تواند به سبب دیگر بیماری ها مثل سرطان کولورکتال یا سرطان مقعد هم ایجاد شود. اگر خونریزی را همزمان با تغییر مشخص عادات روده ایی یا تغییر رنگ و قوام مدفوع تجربه کردید، حتما با پزشکتان م کنید. انواع مدفوع می تواند علامت خونریزی گسترده در جاهای دیگر لوله گوارش شما باشد.

 

اگر شما تجربه مقدار زیادی خونریزی رکتال با منگی، گیجی یا ضغف داشتید به اورژانس مراجعه کنید.

 

علت بروز بواسیر چیست ؟

 

عروق اطراف مقعد تمایل به کش آمدن تحت فشار دارند و ممکن است متورم یا برآمده شوند. عروق متورم (بواسیر) می تواند از افزایش فشار در رکتوم پایینی به دلایل زیر ایجاد شود:

 

  • زور زدن در حرکات روده
  • نشستن های طولانی در توالت
  • اسهال یا یبوست مزمن
  • چاقی
  • بارداری
  • مقاربت مقعدی
  • رژیم غذایی کم فیبر

 

بواسیر خیلی شبیه پیر شدن است چراکه بافت های حمایت کننده عروق در رکتوم شما و مقعد ضعیف و کش آمده می شوند.

 

عوامل خطر

 

هرچه پیرتر می شوید، خطر بواسیر شما بیشتر می شود. چراکه بافت های حمایت کننده عروق در رکتوم شما و مقعد ضعیف و کش آمده می شوند. این می تواند زمانی که شما باردار هستید هم اتفاق بیافتد چون وزن بچه به منطقه مقعد فشار می آورد.

 

عوارض جانبی

 

عوارض جانبی بواسیر خیلی بندرت اتفاق می افتد و شامل موارد زیر است:

 

  • کم خونی: ندرتا کمبود خون مزمن از بواسیر موجب کم خونی میشود که در آن حالت شما گلبول های قرمز خون کافی برای حما اکسیژن به سلول هایتان را ندارید.
  • بواسیر چسبیده : اگر حمایت خونی از بواسیر داخلی قطع شود، بواسیر ممکن است بچسبد که موجب درد شدیدی می شود.

 

پیشگیری

 

بهترین راه پیشگیری، نرم نگه داشتن مدفوع برای عبور آسان آن است .برای پیشگیری از بواسیر و علایم مرضی رکتوم در بواسیر به نکات زیر توجه کنید:

 

  • غذاهای پرفیبر بخورید: بیشتر میوه، سبزیجات و غلات کامل بخورید. مدفوع را نرم و حجم آن را افزایش می دهد که به شما برای پیشگیری از زور زدن ایجاد کننده بواسیر، کمک می کند. فیبر را بتدریج به رژیم تان بیافزایید تا مشکل گاز پیدا نکنید.
  • زیاد مایعات بنوشید: هر روز 6 تا 8 لیوان آب یا مایعات دیگر (غیر الکی) بنوشید تا مدفوع نرم بماند.
  • به مکمل های فیبر توجه کنید: اغلب مردم به اندازه توصیه شده از رژیم غذایی شان فیبر - 25 گرم روزانه برای ن و 38 گرم روزانه برای مردان – نمی گیرند مطالعات نشان داد که مکمل های فیبری بدون نسخه مثل موتاموسیل و سیترول علایم کلی و خونریزی بواسیر را بهبود می بخشد . این محصولات مدفوع را نرم و منظم میکنند. اگر شما از مکمل های فیبر استفاده می کنید مطمئن شوید که حداقل 8 لیوان آب یا مایعات دیگر می نوشید . از سوی دیگر ممکن است این مکمل ها موجب بروز یبوست یا تشدید آن شوند.
  • زور نزدید: زور زدن و نگه داشتن نفس برای گذشتن مدفوع فشار بیشتری در عروق رکتوم پایین ایجاد می کند.
  • به محض احساس نیاز اجابت مزاج کنید: اگر صبر کنید تا حرکت روده بگذرد و نیاز فراموش شود، عبور مدفوع می تواند خشک و سخت تر شود.
  • ورزش کنید: فعال باشید تا از یبوست و فشار روی عروق که می تواند به سبب دور های طولانی ایستادن با نشستن باشد اجتناب کنید. ورزش می تواند به کاهش وزن که در بواسیر مشارکت می کند هم کمک کند. از نشستن طولانی خودداری کنید. نشستن طولانی بخصوص روی توالت می تواند فشار رابه عروق و رگ ها افزایش دهد.

 

 

 

 


درمانگاه بیماریهای نشیمنگاهی بواسیر ,  ,تواند ,های ,مقعد ,خونریزی ,می تواند ,ممکن است ,زور زدن ,عروق در ,اطراف مقعدمنبع

درمان فیشر با طب سنتی

درمان بیماری هموروئید با لیزر

بواسیر چه علائمی دارد؟

استفاده از لیزر در پزشکی

طب سنتی و درمان گیاهی بواسیر

دارو برای درمان خانگی بیماری هموروئید

درمان گیاهی بیماری بواسیر

مشخصات

آخرین جستجو ها

صداهای غایب بلاگ ایران مدرسۀ نو ولی الله فروشگاه تخفیف فرش شادمان majalenama روغن خراطین خرید پوستر دیواری با قیمت مناسب خرید باسکول دیجیتال با نازل ترین قیمت